LA SOCIABILITAT DIGITAL DE SALVADOR MACIP

Salvador Macip (“Les grans epidèmies modernes”) metge, investigador, escriptor polifacètic,… és un dels científics divulgadors que més entrevistes ha concedit  i més articles ha publicat en els darrers mesos amb motiu de la pandèmia COVID-19.  També és el metge que més comunica a través de twitter. És particularment interessant perquè no es limita a escriure els seus posts a les xarxes (com la gran majoria) sinó que és l’exemple perfecte per interactuar amb la seva comunitat: participa en les converses, respon a les intervencions de tercers (siguin o no seguits per ell), retuiteja, menciona i fa favorits a continguts de tercers, a vegades sense ser continguts relacionats amb la seva temàtica/especialitat. És l’exemple més exuberant per no escatimar esforços en interactuar en tot alló relacionat amb el seu perfil d’interès, i de documentar amb referències per enriquir els continguts. Sens dubte és un gran divulgador que contribueix a esclarir temes complexos de la ciència amb un llenguatge assequible sobre pandèmies, infeccions i virus.

Aquesta hiperactivitat lògicament és recompensada per una comunitat agraïda que retuiteja i fa molts likes dels seus posts, cosa que indica que les seves aportacions són considerades de valor informatiu o de coneixement pels seus seguidors.

Dades (de twitonomy) per analitzar i valorar el compte @macips01 els darrers 10 mesos (agost 19 – juny 20):

  • Fa una mitjana de 10,2 tuits/dia (uns 3200 en 10 mesos). Un 22% són RT de tercers i un 65% són respostes (molta interacció amb d’altres usuaris)
  • De mitjana, a cada tuit seu menciona a 1,5 usuaris (molta interacció), i fa 0,13 links (alta aportació d’informació)
  • Retuitegen un 18% dels seus tuits i d’un 67% en fan like -cada tuit rep una mitjana de10,5 likes- (alta valoració de la informació per part d’altres usuaris)

Aquestes dades es multipliquen i s’intensifiquen si acotem els darrers 4 mesos de la pandèmia. Ho analitzarem en un proper post.

Salvador Macip te un altre perfil més orientat a la comunitat científica: @DrMacip

Juny 2020

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s